Sisältömarkkinointi puhuttelee asiakastasi ostoprosessin eri vaiheissa

Sieppaa potentiaalisen asiakkaan huomio ja ohjaa häntä kohti ostopäätöstä sisältöjen avulla.
PalveluvalikoimaPyydä tarjous

Kolme hyvää syytä aloittaa sisältömarkkinointi

Syy #1: Sisältö on sisäänheittäjä, joka tuo asiakkaat luoksesi kuuntelemaan asiantuntijuuttasi

Julkaise sivustollasi kirjoitus, artikkeli, bloggaus tai vaikkapa opas ja saat houkuteltua kävijöitä sekä hakukoneista että sosiaalisen median verkostoistasi. Sisällöt ovat hyvä tekosyy ihmiselle palata verkkosivustollesi ja niiden avulla on helppoa pitää yllä muistijälkeä yrityksestäsi ja lisätä asiantuntijuuttasi.

Älä julkaise mitä tahansa sisältöä sivustollasi. Mikäli puhut liikaa itsekeskeisesti yrityksestäsi tai tuotteittesi teknisistä ominaisuuksista, et osaa asettaa itseäsi asiakkaan maailmaan: kuvaa sisällöissäsi asiakkaan haaste, tarjoamasi ratkaisu ja mitä se tarkoittaa hänen arjessaan.

Sähköpostimarkkinointi on kustannustehokas tapa tavoittaa alustavasti jo yrityksestäsi kiinnostunut potentiaalinen asiakas eli liidi

Syy #2: Sitouta verkkosivukävijä hyvällä sisällöllä ja saat luvan markkinoida lisää

Tarjoa timanttinen sisältö auttamaan verkkosivukävijääsi hänen ostoprosessissaan: tutkimus alalta, opas ostamiseen, valitsemiseen, vertailuun, tai vaikkapa ilmainen videokoulutus, minkä pohjalta synnytät luottamuksen tunteen anonyymiin verkkosivukävijään. Kun pyydät sähköpostiosoitteen verkkosivukävijältä tätä sisältöä vastaan, voit markkinoida hänelle sähköpostitse lisää.

Voit rakentaa toistuvaan markkinointi- ja myyntiprosessiin sähköpostiautomaation, joka lähettää ennaltaräätälöidyt sähköpostiviestit, jotka lisäävät mahdollisuuttasi saada myyntiin johtanut yhteydenotto asiakkaalta.

Voit myös seurata liidin kiinnostuksen tasoa markkinoinnin automaation tarjoaman liidin seurannan ja pisteytyksen avulla. Näin tiedät, kuka on riittävän kiinnostunut asiakas, jolle kannattaa ottaa yhteyttä. Näin tehostat helposti myyntisi tehokkuutta.

Tiesitkö: ihminen oppii parhaiten pienissä osissa. Mikäli verkkosivustollasi on 20-30 alasivua ja sama määrä bloggauksia, hän ei lue ja tutustu niihin kaikkiin kerralla. Sähköpostimarkkinoinnin avulla voit jaella liidiä kiinnostavia sisältöjä ripotellen.

Sillä on merkitystä, kuka sisällön on jakanut ja suositellut eteenpäin

Syy #3: Hyviä sisältöjä jaetaan eteenpäin

Yrityksen tarjoama viesti on aina yrityksen tarjoama viesti: siihen suhtaudutaan hieman epäillen ja skeptisesti. Mikäli tarjoat liiketoimintaasi liittyviä hyviä vinkkejä ja autat asiakkaitasi – niin uusia kuin olemassa oleviakin, he jakavat niitä mielellään eteenpäin. Kun sisältösi jakaa eteenpäin joku muu kuin yrityksesi työntekijä, sillä on huomattavasti suurempi painoarvo vastaanottajalleen.

Mitä enemmän tuotat sisältöjä verkkoon, sitä suuremman digitaalisen jalanjäljen jätät. Kaikkien sisältöjen ei tarvitse olla edes tekstisisältöä, ne voivat olla kuvia, infografiikoita, videoita, webinaaritallenteita tai muiden jakamia twiittejä järjestämästäsi seminaarista.

Näin hyödynnät tehokkaasti sisältöjä verkostoissasi osana markkinointi- ja myyntiprosessiasi.

Vinkki: jaa hyvät sisällöt pienen mainosbudjetin kera uusille kohderyhmille. Ne ovat erinomainen matalan kynnyksen tapa tutustua yritykseesi, toimintaasi ja osaamiseesi.

Tiedätkö, mitä asiakkaasi haluavat?

Sisältömarkkinointia ei kannata tehdä ilman mittaamista: mitkä sisällöt ja sisältötyypit resonoivat kohdeyleisöön parhaiten, mitkä toivat eniten liidejä, yhteydenottoja tai tarjouspyyntöjä.

Mittaamme sisältömarkkinoinnin tehokkuutta kanssasi ja saat kullanarvoista tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä. Tällä tavoin voit monistaa onnistumiset ja estää tehottomien toimenpiteiden toteuttamisen tulevaisuudessa.

70 %


Jopa 70 prosenttia asiakkaan ostoprosessista on itsenäistä tiedonhakua ennen kuin hän ottaa yhteyttä myyjään. Tavoita ja palvele asiakastasi paremmin hänen tiedonhakuvaiheen aikana häntä koskettavilla ja kiinnostavilla sisällöillä.

INBOUND-MARKKINOINNIN KEINOVALIKOIMA

ThinkContent-palvelumme: näiden avulla saat asiakkaasi rakastumaan sinuun

h

Tekstisisällöt

Tekstipohjaiset sisällöt ovat verkossa ja sen ulkopuolella suosituimpia sisältöjä. Niitä kulutetaan hakukoneiden ja sosiaalisen median avulla eniten suhteessa muihin sisältölajeihin.

Ne ovat erinomainen keino löydettävyyden kasvattamiseen ilman online-mainontaa, sillä hakukoneoptimoidut sisällöt tarkoittavat enemmän kävijöitä verkkosivustollesi.

Saat meiltä tekstisisällöt verkkosivustollesi, esitteisiin ja oppaisiin.

Kuvat

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vanha lausahdus on monessa suhteessa oikeassa, sillä silmät ja aivomme pitävät valokuvista, infografiikoista, tiedon esittämisestä graafisessa muodossa eli erilaisista kaavioista ja diagrammeista.

Kun haluat kertoa lukuja ja faktoja siten, että asiakkaasi ymmärtää sisällön helposti ja nopeasti, kerro se visualisoidusti.

Tuotamme yrityksellesi valokuvat ja infografiikat verkkoon ja painotuotteisiin.

Kun luot aikaa kestäviä sisältöjä verkkoon, ne ovat erinomaisia investointeja: ne nostavat hakukonenäkyvyyttäsi sekä vievät asiantuntijuutesi sosiaalisten verkostojen kanaviin, kuten Facebook, LinkedIn, Instagram ja Twitter.

Suunnittele kanssamme oikeat sisällöt oikeisiin kanaviin, joilla ylläpidät muistijälkeä verkostollesi ja seuraajillesi.

I

Videot

Videoiden suosio on jatkuvassa nousussa. Pelkästään älypuhelimella käytettynä Youtube tavoittaa enemmän katsojia 18-49 ikäluokassa kuin mikään televisiokanava Yhdysvalloissa. Tässä luvussa ei ole vielä tablet- tai desktop-laitteita otettu huomioon.

Mikset siis kertoisi osaamisestasi ja asiantuntijuudestasi videon avulla? PS. Älä sorru kliseisiin yritysvideoihin, jotka kertovat enemmän sinusta kuin asiakkaasi maailmasta ja arvoista.

Saat meiltä videot, joilla kerrot osaamisestasi vakuuttavammin kuin muilla perinteisillä keinoilla verkossa.

Sosiaalinen media

Kukapa ei olisi jonkinlaiseen sosiaaliseen mediaan törmännyt? Moni ei mieti sosiaalisen median roolia osana asiakkaan ostopolkua: onko sosiaalinen media paikka olemassa oleville asiakkaillesi vai niille, jotka vasta harkitsevat? Vai kannattaako somea käyttää uusien asiakkaiden etsimiseen?

Valjasta some oikeassa roolissa tukemaan liiketoimintaasi ja tarjoa seuraajillesi sisältöjä, jotka tukevat liiketoimintasi tavoitteita.

Saat meiltä sosiaalisen median konsultoinnin sekä ylläpitoon liittyvät palvelut, jonka avulla voit ulkoistaa sosiaalisen median päivitykset.

Videot ovat jatkuvasti nousussa sekä B2C- että B2B-liiketoiminta-alueilla. Ne luovat kohtaamisesta verkossa henkilökohtaisemman ja persoonallisemman. Eikä syystäkään: ihmiset haluavat seurata ihmisiä, eivät kasvottomia yrityksiä. Youtube on maailman toiseksi suosituin hakukone, ehkäpä seuraava sisältö jonka tuotat verkkoon voisi olla video?

Sähköpostimarkkinointi

Inbound-markkinoinnissa verkkosivusto tuottaa sinulle liidejä, eli yhteystietonsa (vähintään sähköpostiosoitteensa) antaneita henkilöitä. Sähköpostitse tehtävä markkinointi on luvalla tehtyä markkinointia, jossa vastaanottaja tietää ja odottaa saavansa sinulta arvokasta tietoa suoraan sähköpostiinsa.

Asiakkaasi ei välttämättä aktiivisesti seuraa somekanaviasi, joten sähköposti on edullinen ja tehokas keino tavoittaa ja ohjata varhaisen vaiheen tiedonhakija suoraan asiakkaaksi asti.

Toteutamme kanssasi sähköpostiautomaation käyttöönoton, uutiskirjeiden tuotannon sekä raportoinnin.

Analytiikka

Jokainen täysiverinen inbound-markkinoija mittaa jatkuvasti markkinointitoimenpiteiden tehokkuutta saadakseen lisää tietoa asiakkaidensa toimista: millä tavoin myyntiä onnistuttiin lisäämään ja mikä taas ei toimi kohdeyleisölle.

Analysoimalla myynti- ja markkinointiprosessisi toimintaa ja tehokkuutta pystyt optimoimaan ja parantamaan asiakaskokemusta verkossa. Tätä on aito dataohjattu ketterä markkinointi, joka perustuu faktoihin mututuntuman sijaan.

Tarjoamme analytiikkaan liittyvien mittareiden asettamisen, tavoitteiden määrittämisen sekä mittaamisen ja raportoinnin, jonka avulla tiedät markkinointisi tehokkuudesta ja osaat suunnitella tulevaa.

Markkinoinnin automaatio

Myynti- ja markkinointiprosessin hallinta voi olla vaikeaa ilman täysiveristä markkinointiautomaatiojärjestelmää. Sen avulla yhdistät inbound-markkinoinnin parhaat keinot järjestelmälliseksi toiminnaksi, joka seuraa, hoivaa ja mittaa asiakkaasi toimenpiteitä verkossa. Raportoinnin avulla tiedät kuinka myyntisuppilosi toimii ja pystyt jopa ennustamaan lähitulevaisuuden myyntiodotuksia.

Tiesitkö, että ThinkFastin perustaja Tommi Puuska teki opinnäytetyönsä aiheesta markkinoinnin automaatio marraskuussa 2016?

Olemme apunasi markkinointiautomaatiojärjestelmän valinnassa, käyttöönotossa sekä optimoinnissa. Voit halutessasi ulkoistaa sisällöntuotannon ja markkinoinnin automaation jatkuvan optimoinnin osittain tai kokonaan ThinkFastille.

UUTTA: Logo, esitteet, roll-upit, käyntikortit

Teemme yhteistyötä Mainostoimisto Invisualin kanssa ja saat inbound-markkinointiin liittyvien palveluidemme lisäksi myös yritysilmeen uudistamiseen ja visuaaliseen suunnitteluun liittyvät palvelut yhden katon alta.

Mikäli yrityksesi on juuri startannut tai kaipaa nykyiseen ilmeeseensä ehostusta, voit hyödyntää perinteisen mainostoimiston ja digitaalisen markkinointitoimistomme palveluita monipuolisesti. Fyysistä markkinointimateriaalia tarvitaan verkkomarkkinoinnista huolimatta edelleen joka päivä.

Tutustu Invisualin palveluihin ja työnäytteisiin: Invisual.fi

TEHDÄÄNKÖ SISÄLTÖ TAI KAKSI?

Aloita tuloksellinen sisältömarkkinointi